Rezistans Nedir?
Rezistans Nedir?
Endüstriyel Rezistanslar, elektrik enerjisinden ısı enerjisi elde etmek için kullanılan endüstriyel ürünlerin tamamına verilen addır. Rezistanslar kullanım alanları nedeniyle oldukça yüksek ısılara karşı direnç gösteren bir üründür. Rezistanslar, elektriği iletmekte ve ısı enerjisine dönüştürmektedir. Birçok farklı alanda kullanılan Rezistanslar
maliyeti düşük ve mukavemet gücü yüksek iletkenlerdir. Rezistansların temel işleyişinde devreden geçen elektriğin hangi oranda ısı enerjisine geçeceği hesaplanarak ısıtıcı dirençleri belirlenmekte ve Cihazlar üretilirken uygun materyaller kullanılarak elektrik akımının ısıya dönüşmesi sağlanmaktadır. Verimli bir ısı üretimi kullanılan Rezistansın özelliklerine bağlıdır. Rezistanslar ayrıca, oluşan ısılara karşı yüksek direnç gösterebilmektedir. Rezistanslar, başta ısınma teknolojisi olmak üzere ağır sanayi, tekstil, elektrikli ev aletleri, termostatlar gibi alanlarda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Kullanılan malzemeye ve kullanım alanına göre çeşitlere ayrılan Rezistanslar, gelişen teknoloji ile birlikte farklı alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Hem endüstriyel alanlarda hem de günlük yaşamda en çok kullanılan Rezistans çeşitlerini sıralamak gerekirse Fişek Rezistans, Plaka Rezistanslar, Seramik Rezistans ve Kelepçe Rezistanslar olarak gösterilebilir.
Rezistans ürünleri, genel olarak nikel veya demir bazlı olarak üretilmektedir. Nikel bazlı olanlar genellikle nikromdur. Nikromun Rezistans ürünleri için en popüler malzeme olmasının çeşitli nedenleri vardır. Öncelikle nikrom Rezistanslar, yüksek bir erime noktasına sahiptir (1400°C), bu Rezistanslar yüksek sıcaklıklarda bile oksitlenmemekte ve ısındığında çok genleşme yapmadıklarından Rezistans üretiminde sıkça tercih edilmektedir.
Endüstriyel Rezistans Modelleri
Rezistans ürünlerinin en yoğun şekilde kullanıldığı alanlar ısınma sistemleridir. Aynı zamanda ağır sanayi, tekstil sektörü, elektrikli ev aletlerinin büyük bölümünde ve daha pek çok alanda çeşitli Rezistanslara ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle ısıtma fonksiyonu bulunan ev eşyaları başta gelmek üzere, otomobil teknolojisinden, imalat sanayine kadar plastik, ambalaj, gıda ve diğer tüm alanlarda farklı tip Rezistanslar kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse, Ambalaj ve gıda sanayinde paketlemeleri yapmak için Fişek Rezistans, plastik sektöründe plastik aksamları üretebilmek için enjeksiyon makinalarında Sıcak Yolluk (Spiral) Rezistans, Seramik Rezistans ve Kelepçe Rezistans, Sıvı, akışkan ya da gaz ısıtmada Flanşlı Rezistans, Kurutma ve havalandırma işlemlerinde Serpantinli Rezistanslar veya Boru Tip Rezistanslar kullanılmaktadır.
Cihaza ve ortama uygun seçilmeyen Rezistans ürünleri genellikle verimli çalışmamakta ve kısa ömürlü olmaktadır. Rezistanslar kullanıldığı alana ve ortam değerlerine uygun olarak seçilmelidir. Kullanılacak Rezistansların Yüksek ısılara çıkan çalışma sıcaklıklarına dayanıklı olabilmesi için de alaşım oranları dikkatle seçilmelidir. Bu dirençler elektrik enerjisini ısıya çevirse de verimlilik önemlidir, enerji tasarrufu sağlaması, dayanıklı olması, paslanmaması gibi özelliklere dikkat edilmelidir.
Isıer Rezistans olarak, Fişek Rezistans, Plaka Rezistans, Serpantinli Rezistans, Plaka Rezistans, Boru Rezistans, Seramik Rezistans ve Spiral Rezistansların üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanında Isı Kontrol Cihazları, Manifold ve Hava Isıtıcılarının ve Termokupl çeşitlerinin satışlarını gerçekleştirmekteyiz. Sitemizi ziyaret ederek veya telefon numaramızdan bize ulaşarak ürünlerimiz hakkında fiyat veya bilgi alabilirsiniz.
ENDÜSTRİYEL ISITICI ENDÜSTRİYEL REZİSTANSLAR ENJEKSİYON MAKİNE REZİSTANSI ENJEKSİYON MAKİNESİ REZİSTANSLARI PLASTİK MAKİNA ISITICILARI PLASTİK MAKİNE REZİSTANSLARI REZİSTANS REZİSTANS NEDİR REZİSTANS NERELERDE KULLANILIR